zaterdag 29 november 2014

Clinic Voorthuizen met Dennis Kimetto.

Vandaag had ik een clinic in Voorthuizen georganiseerd door loopgroep 'Voorthuizen loopt' en Herbalife. Dennis Kimetto was daar als beroemdheid ;). Dat mag ook wel met het wereldrecord op de marathon van 2.02.57.
Eerst even wat info over Dennis en hoe hij leeft. Hij schijnt ook nog boer te zijn met 14 koeien en hij heeft een aantal huizen die hij verhuurd. Naast het hardlopen is hij dus ook behoorlijk succesvol. Hij is 1.75, even lang als mij. Maar met 54 kilo wel 8 kilo lichter met een vetpercentage van 4.5%.



De clinic begon met een estafette van 50m, 4 mensen aan de ene kant van het veld, 4 aan de andere kant. Dan steeds 1 iemand lopen en de overkant aantikken, enzovoort. Dit dan 12 minuten lang. Dennis liep steeds met een ander groepje mee, ik had zoveel geluk vandaag dat hij ook nog 1 keer met mij mee liep. Erg leuk, ik haalde hem natuurlijk wel in.

Het zal niet helemaal kloppen met zulke korte afstanden, maar het ging wel vlot.


Als je als groepje in 12 minuten 80x heen en weer was gegaan zou je op hetzelfde tempo hebben gelopen als Dennis op marathontempo. 8 man in een groep, 12x heen en weer, dus ging iets sneller dan dat in totaal.

Daarna nog estafette gelopen met groepje van 2, steeds een rondje om het veld. Ik weet niet meer hoeveel je daar ongeveer voor moest lopen, maar daar kwamen we niet aan het goede tempo. Heb me in ieder geval wel goed kunnen uitsloven.

Als laatste nog een 12 minuten lange 'duurloop'. Het ging om rondjes van ongeveer 500m en Dennis zou de 1e 3 rondjes op zijn marathontempo lopen. Ik heb dat 1 rondje volgehouden, vlak achter hem. Echt heel gaaf om dat te zien. Zo ontzettend soepel gaat dat en zo ontzettend snel.  Het is gewoon niet normaal. Daarna nog lekker 10 minuten uitgelopen en dat was het loopgedeelte.

Als afsluiter kon je nog lootjes kopen om wat prijzen te winnen. Ongeveer 8 prijzen op 140 man, een stuk of 800 lootjes. Ik heb voor een euro per stuk 10 lootjes gekocht en gehoopt op een leuk prijsje. Je kon Herbalife produkten winnen, een shirt gesigneerd door Kimetto, Adidas zonnebril en nog wat produkten. Mijn verbazing was groot toen ik een Herbalife rebuild pakket won. Geen goedkoop spul en kan het goed gebruiken. Mijn verbazing werd nog groter toen ik 3 prijzen daarna ook nog de Herbalife Prolong won. Kan ik dus even goed vooruit qua voeding tijdens en na het lopen. Erg veel geluk vandaag.



Daar ook nog Erik Negerman tegengekomen. Hij was 2e geworden tijdens de Koning van Spanjetrail en wil in Rotterdam in april zijn PR aanscherpen met een tijd van ongeveer 2.20. Hij werkte ook met deze toplopers voor volare. In december gaat hij naar Kenia om daar te trainen. Kreeg van hem ook nog een startnummer aangeboden voor de Hilversum Cityrun die hij organiseerd, kan er ook nog wel bij. Al met al een productieve dag gehad vandaag.